Профил на компанијата

За Очна болница Деница

Деница, специјална болница за очни болести од Скопје, започнува со официјална работа во април 2017 година, на ул. Варшавска бр.6 во мирната и спокојна населба Тафталиџе. На околу 500 м2, наменски дизајниран и изграден простор на болницата, сместени се модерно опремени ординации, кабинети и операциони сали кои располагаат со најнова технологија и апаратура со што се овозможува вршење прегледи и оперативни зафати кои се на ниво на најсовремените европски и светски очни болници.

Очната болница Деница е организирана со три комплетно опремени офталмолошки ординации, кабинет за припрема на пациенти за преглед, кабинет за функционална дијагностика, кабинет за ултразвук и ласер терапија, кабинет за OCT (Окуларна кохерентна томографија), кабинет за флуоресцеинска ангиографија и флуоресцеинска автофлуересценција.Исто така, болницата располага со оперативен блок со две комплетно опремени оперативни сали и дневна болница.

Лидерот на нашата болница, Др. Наум Трпеноски има повеќе од 10.000 оперирани катаракти. Првото оперирано старечко перде (катаракта) со ултразвук во државното здравство Др. Трпеноски го изврши во октомври 2010 година. Др. Трпеноски ги воведе и изврши првите операции на катаракта со ултразвук во болниците ГОБ 8 Септември Скопје, како и во медицинските центри во Битола, Струмица и Куманово. Др. Трпеноски во минатиот период извршуваше голем број операции на катаракта со ултразвук во Медицинскиот Центар во Прилеп и Клиничката Болница во Штип и притоа ги едуцираше своите колеги за користење на оваа метода

Др. Трпеноски го оформи тимот на специјалната очна болница Деница и располага со искусни и добро обучени специјалисти офталмолози, како и целосен тим за успешно делување во очната болница.