E69C4933
За нас

Деница - Специјална очна болница

Прегледи и оперативни зафати

кои се на ниво на најсовремените европски и светски очни болници.

Оптика

каде можат да се набават сите диоптриски очила како и контактни леќи и течности за одржување.

Нашите услуги

Дијагностика

image

УЛТРАЗВУК

A-scan систем на германската компанија „Tomey“ кој се користи за биометрија во случаи кога постојат
image

ОПТИЧКА БИОМЕТРИЈА

Најновата генерација на оптичкиот бесконтактен биометар овозможува прецизна проценка на вредноста на интраокуларната леќа за
image

СПЕКТАР НА ХИРУРШКИ ИНТЕРВЕНЦИИ 

ја опфаќа целата интраокуларна хирургија со користење на најмодерниот очен микроскоп од германскиот бренд „Moller-Wedel“,
Повеќе за нас

Хирургија

Спектарот на хируршки интервенции ја опфаќа целата интраокуларна хирургија со користење на најмодерниот очен микроскоп од германскиот бренд „Moller-Wedel“, со користење на инструменти од компанијата „Geuder“ од Германија.

DSC02029

Операција на катаракта

со ултразвук се врши со вградување на современи меки интраокуларни леќи од светски познатата компанија „Bausch&Lomb“

Хирургија на глауком

трабекулектомија со антиметаболити, мини шантови (Ex-press), дренажни импланти (Ахмедова валвула), како и операција на криоанемизација со најнов апарат од брендот „Optikon“;

Ретиновитреална хирургија

23G витректомија, 25G витректомија, хирургија на комплицирани аблации, дијабетес, интервенирање при повреди на окото, хирургија на макула.

Интервенции со ласер

се вршат во кабинетите за ласер терапија, амбулантно со локална анестезија со капки;

0+
Хируршки интервенции годишно
0+
Дијагностички прегледи годишно
 

Кога да закажете преглед?

 • Доколку сакате да имате здрав вид, треба да правите очен преглед најмалку еднаш годишно, а доколку чувствувате некакви симптоми и сметате дека нешто не е во ред, очниот преглед треба да закажете веднаш.
 • Постои голема шанса да е помината најмалку една година од вашиот последен очен преглед.
 • Рутинските очни прегледи можат да откријат проблеми со видот, болести на очите и општи здравствени проблем, без разлика дали имате некакви симптоми. Навремено нивно откривање може да биде од голема помош за нивна превенција или лекување.
 • Нашите искусни лекари ја користат најновата технологија за да обезбедат најсеопфатен преглед за вас. Закажувањето е брзо и лесно, а може да го направите и онлајн.

 

ФОРМУЛАР ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ

Закажувањето на преглед во „Деница“ е сосема едноставно и истото може да се направи на два начина:

1. Доколку се јавите на нашиот контакт телефон: 02/3068-288 или

2. Доколку го пополните овој формулар, по чие добивање, нашите служби ќе Ве исконтактираат во најскоро можно време.

  Нашите соработници

  Што велат за нас?

  Имате прашање?

  Контактирајте нѐ!