Што се мали проблеми со очниот вид?

Во оваа категорија спаѓаат:
– Црвени очи;
– Суви очи;
– Иритација и воспаление на окото;
– Невообичаен исцедок од окото или постојано насолзено око;
– Гледање светла;
– Внатрешно растечки трепки;
– Неодамнешно и ненадејно губење на видот;
– Туѓо тело во окото.

Секој од овие проблеми, иако се смета за мал, најдобро е да биде третиран навремено, со цел да не прерасне во поголем проблем кој можеби не може да се излечи.

Leave a Reply